تور خوزستان شوش شوشتر بهار 1402
قُمِش تاریخی مومنون دزفول، موزه شوش، کاخ آپادانا، کاخ آکروپل (دمورگان)، موزه هفت تپه، مقبره تپتی آهار، آرامگاه یعقوب لیث صفاری به صورت پیرامونی، مجموعه های ثبت شده جهانی زیگورات چغازنبیل و سازه های آبی شوشتر (آسیابها، آبشارها، قلعه سلاسل، نهر داریون، بند میزان)، صرف قهوه عربی در مضیف، آرامگاه دانیال نبی، قایق سواری در رودخانه شطیط 1402/01/04-1402/01/01 1402/01/08-1402/01/05 1402/01/12-1402/01/09تاریخ اجراهای بعدی سفر تنگه شیرز
شبانگاه برای سفر به قلب تاریخ و فرهنگ ایران باستان، راهی دزفول میشویم.
حدود 11 ساعت در وسیله نقلیه
پس از صرف صبحانه به دیدار یکی از بزرگترین سربطاقهای دزفول، با نام قُمِش تاریخی مومنون(چوقابَفون) میرویم. پس از بازدید از این سازهی چهارصد ساله به سمت محوطه تاریخی شوش میرویم و از کاخ تاریخی آپادانا، موزه شوش و قلعه تاریخی دمورگان بازدید خواهیم داشت. در ادامه بازدید از آرامگاه دانیال نبی را داریم. ایشان از پیامبران بنیاسرائیل بود که در علم تعبیر خواب و قضاوتهای ممتاز شهرت فراوان داشت. برای صرف ناهار به رستوران میرویم و پس از استراحتی کوتاه به سمت شوشتر حرکت می کنیم. گشتهایمان را با بازدید از آبشارها و آسیابهای آبی شوشتر به پایان میرسانیم. برای اقامت و استراحت به هتل محل اقامتمان میرویم.
حدود 3 ساعت پیاده روی با شیب ملایم در طبیعت و فضای شهری
صبح زود بعد از صرف صبحانه، برای قایق سواری در رودخانه شطیط و دیدن پل های تاریخی شوشتر، بند میزان، قلعه سلاسل و نهر داریون راهی می شویم. در ادامه برای دیدار از آثار تاریخی بجا مانده از دوران باستان به هفت تپه میرویم، برای صرف ناهار و مراسم قهوه عربی به مضیف میرویم، مراسم قهوه عربی به همراه موسیقی اصیل عربی از لذتبخشترین قسمتهای سفرمان است. غروب را در محوطه تاریخی زیگورات چغازنبیل سپری میکنیم. سپس برای استراحت و اقامت به هتلمان در شوشتر بازمیگردیم.
قایق سواری و حدود 2 ساعت پیاده روی در طبیعت و فضای شهری
بعد از صرف صبحانه راهی خرم آباد میشویم، در مسیرمان از مقبره یعقوب لیث صفاری بازدید خواهیم داشت. آلبوم خاطرات این سفر با صرف ناهار در خرمآباد کامل میشود و با خاطراتی ماندگار از سرزمین خوزستان به سمت تهران بازمیگردیم.
در وسیله نقلیه
1) کارت شناسایی
جاذبه های شوشتر
شوشتر، یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران است که در استان خوزستان واقع شده و امروزه یکی از مقاصد اصلی گردشگری این استان و کشور ، محسوب میشود.
شهر جذاب و باستانی شوشتر، با قرار گرفتن در دامنهی رشته کوههای با شکوه زاگرس، با شرایط جوی و آب و هوایی مطلوب مخصوصا در پاییز و زمستانهایی با آب و هوایی مدیترانهای، آثار باستانی و تاریخی، زیباییهای طبیعی و جاذبههای گردشگری بسیار، از جمله مقاصد اصلی گردشگری در تاریخ های مختلف سال، بخصوص روزهای زیبا و بهاری نوروز می باشد. در مورد دلیل نام گذاری این شهر زیبای جنوب غربی ایران، روایت های گوناگونی نقل می شود. بعضی از تاریخ نویسان بر این باورند که در قسمتی از تاریخ شهر شوش دچار ویرانی شد، بنابراین مردم آن زمان، شهری جدید در شش فرسنگی بنا کردند که از نظر شرایط آب و هوایی بهتر و حاصلخیزتر بود. بنابراین به شوشتر یعنی از شوش بهتر، نام گذاری شد.
برخی دیگر هم معتقد اند که در زمان گذشته شوشتر دارای شش دروازه به نامهای ماپاریان، دسبول، آدینه، لشکر، مقام علی و گرگر بوده و به همین علت به شوشتر معروف شده. در این میان، برخی دیگر این شهر باستانی را به، شه شاتر یعنی شهر شاه می شناسند. گروهی دیگر از تاریخ نویسان نیز بر این باورند که نام شوشتر را از واژهی شوشا یا، سوسا که به معنای مطبوع و دلپسند می باشد، گرفتهاند. حال اینکه احتمال نام گرفتن این شهر به دلیل نام همسر پادشاه ایرانی، یزدگرد سوم، شوشین دخت، نیز دور از تصور نمی باشد. فردی که به گفته تاریخ نویسان، دو شهر شوش و شوشتر را بنا کرده. جالب است بدانید که در میان روایت های گ.ناگونی که در مورد علت نامگذاری و شهرت این شهر نقل شده، بعضی دیگر عقیده دارند که واژهی شوشتر از تیشتر، که همان خداوند آب و باران، یا ایزد بانوی آبآفرین است، گرفته شده.
سازههای آبی شوشتر
سازههای آبی شهر باستانی شوشتر که به عنوان یکی از بزرگترین مجموعههای سازه های صنعتی ساخته شده توسط بشر در قرن های قبل از انقلاب صنعتی شناخته میشود، دارای پیشینهای به قدمت تاریخ ایران می باشد که حتی با گذشت عصر های مختلف، هنوز همان طور با شکوه و عظمت باقی مانده و مورد توجه و استقبال گردشگران و یا پژوهشگران امروزی می باشد. این مجموعهی ارزشمند حتی از سازمان جهانی یونسکو نیز به شاهکار نبوغ و خلاقیت لقب گرفته و نشاندهندهی علم و هنر ایرانیان در ادوار کهن می باشد. به نظر میرسد که تاریخ ساخت سازه های آبی شوشتر، متعلق به دوران هخامنشیان می باشد ولی نمیتوان از اقدامات مفید و نوسازی بسیاری که در قرن سوم میلادی توسط حکومت ساسانیان در آن صورت گرفت، چشمپوشی نمود.
جالب ترین و زیبا ترین قسمت سازههای آبی شوشتر، جاری شدن آب از روی صخرهها به سمت آبگیر پایین دست می باشد که برای اغلب بازدیدکنندگان بسیار تماشایی و جذاب به نظر میرسد.
اما جذابترین بخش سازه، صخرههای تماشایی است که از روی آنها آب به آبگیر پاییندست جاری میشود و بعد از آن به دشتهای جنوبی شوشتر وارد شده و به کشاورزی و باغبانی این ناحیه رونق خاصی میبخشد. سازه های باستانی شوشتر به مدت هزاران سال نیاز آب این ناحیه را کاملا تامین می کردند و تا چند دهه گذشته همچنان مورد استفاده قرار میگرفتند.
بقعه براءبن مالک
یکی از جاذبههای گردشگری مذهبی در شوشتر، زیارت گاهی است مربوط به براءبن مالک، از اصحاب پیامبر اسلام که در جنگ شوشتر، به شهادت رسید. این آرامگاه که به بقعهی براءبن مالک مشهور است، در شمال شوشتر واقع شده. این مقبره تاریخی، تا دوران حکومت صفویان دارای گنبد و بارگاه بوده اما بعد از آن به دلایلی ویران شد و گنبد آن از بین رفت. سرانجام در ابتدای قرن یازدهم قمری، به فرمان مهدی قلی خان شاملو که در زمان شاه عباس صفوی به حکومت شوشتر رسید، مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت. متاسفانه این بنا در طول تاریخ بارها تخریب شده، اما باز هم مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته. امروزه نیز این مقبره که به ثبت ملی ایران نیز رسیده و میزبان هیات های عزا داری در ایام محرم می باشد.
دراین میان مناسب است که به آرامگاه یعقوب لیث صفاری نیز اشاره ای داشته باشیم که برای اولین بار بعد از حکومت اعراب در ایران، حکومت ایرانی را بنیان و زبان پارسی را در این سرزمین رسمی اعلام نمود و بسیار عجیب است که مورد بیمهری سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته.
مسجد جامع شوشتر
از دیگر آثار تاریخی شهر شوشتر، مسجد جامع آن می باشد که با توجه به کتیبه باستانی و تاریخی موجود این مسجد، به نظر میرسد که در زمان امام حسن عسگری (ع) بنا نهاده شده. این بنای تاریخی دارای ۵۴ ستون و مزین به معماری چشم نواز و تزئیناتی زیبا مانند گچبریها، کندهکاریها و آجرکاریهای جذاب و پر نقش و نگار می باشد و هم اکنون به یکی دیگر از جاذبههای گردشگری خوزستان، تبدیل شده است.
خانه مستوفی شوشتر
یکی از بناهای تاریخی شوشتر، خانهی مستوفی می باشد که دارای قدمتی تاریخی و مربوط به حکومت قاجار است. این اثر ملی ایران، متعلق به شخصی به نام محمدعلی مستوفی از تاجرها و بازرگانان شوشتر می باشد که در نزدیکی مسجد مستوفی، قرار واقع شده است. مجموعهی مستوفی عمارتی است متشکل از حمام، پل، ساختمان تاریخی و مسجد که امروزه با دایر شدن بخشهای مختلفی از جمله موزه خانهی مستوفی، رستوران، مرکز صنایع دستی و عکاسخانه در این مجموعهی تاریخی، به عنوان یکی از جاذبههای تفریحی و گردشگری شهرستان شوشتر، پذیرای میهمانان و بازدیدکنندگان بسیاری می باشد.
برج کلاهفرنگی شوشتر
عمارتی متعلق به دوران حکومت قاجار، در مرکز شوشتر و در امتداد رودخانه کارون قرار گرفته که به برج کلاه فرنگی شوشتر معروف می باشد. این بنای تاریخی بصورت هشت ضلعی طراحی شده که فاصلهی بخش پایین آن که برج را بر آن سوار کردهاند با سطح زمین بیشتر از چهار متر می باشد. این در حالی است که ارتفاع برج هم حدود هفت متر می باشد و با توجه به گفته های افراد بومی شوشتر، این بنا، زمانی به عنوان مکان دیدهبانی قیصر روم یا شاپورساسانی بوده که امر نظارت بر امور و فعالیت کارگران که در بند میزان مشغول به کار بودهاند، صورت میگرفت.
* برنامههای اعلام شده با توجه به شرایط آب و هوایی و سایر عوامل محیطی یا فنی قابل جابجایی می باشد.
* خواهشمندیم با دقت کامل برنامه سفر، خدمات تور را مطالعه نموده و در مورد هرگونه ابهام از دفتر امردادتور اطلاعات لازم را دریافت کنید.
* چیدمان صندلی همسفران در وسیله نقلیه، بر اساس زمان ثبتنام و تعداد افراد هر گروه انجام می شود.
* اتاق های دو، سه و چهار نفره در اقامت هتلی در صورت محرمیت امکان پذیر میباشد، اما در خانه های محلی و اقامتگاه های بومگردی بستگی به ترکیب نفرات تور دارد در صورت امکان امردادتور تمام تلاش خود را خواهد کرد تا با همسفران عزیز همکاری لازم را انجام دهد در غیر اینصورت امردادتور هیچ تعهدی بابت فراهم کردن اتاق اختصاصی را نخواهد داشت.
نظرات