راهنمای سفر یک روزه ابیانه و باغ فین کاشان
اگر به دنبال سفری کوتاه، پر از جاذبههای گردشگری اما یک روزه در اطراف تهران هستید، روستای ابیانه یکی از بلندترین مناطق مسکونی ایران، گزینهای مناسب است. این روستای استثنایی که به صورت پلکانی ساخته شده به دلیل خاک رس قرمز منطقه، همواره ظاهری سرخ رنگ دارد. قدم زدن در کوچه پس کوچههای باریک روستا و تماشای پنجرههای مشبک و درهای چوبی و بافت سنتی منطقه در دنیای مدرن و شلوغ زندگی شهری آرامشی وصف ناپذیر به شما خواهد داد و آخر هفتهای پرانرژی را برایتان مهیا میسازد. در مسیر بازگشت از ابیانه به سمت تهران نیز پیشنهاد میشود، سری به باغ فین کاشان یکی از 9 باغ ایرانی مشهور بزنید. با وبلاگ امرداد همراه شوید تا در یک مقاله کوتاه، اما جامع تحت عنوان « راهنمای سفر یک روزه ابیانه و باغ فین کاشان» در مورد ویژگیهای این سفر کوتاه یک روزه با یکدیگر صحبت کنیم.
روستای ابیانه کجاست؟
روستای سرخ رنگ ابیانه، یکی از آثار ملی ایران است که از توابع شهرستان نطنز بوده و در دامنه کوه کرکس قرار گرفتهاست. این منطقه با ارتفاع 2222 یکی از بلندترین نقاط مسکونی در ایران است که آب و هوایی سرد و معتدل دارد. این روستا در میان اهالی بومی به «ویونا» شهرت دارد. دلیل این امر هم وجود درختان بید فراوان در این منطقه بوده است. «وی» به معنای بید و «ویانه» به معنای بیدستان است.
قدمت ابیانه روستای سرخ رنگ و مشهور ایرانی با توجه به روایتهای متعدد به 1500 سال پیش بر میگردد. این روستا یکی از کهنترین زیستگاههای انسان است که در حاشیه کویر ساخته شدهاست. آثار تاریخی که در روستای ابیانه پیدا شده، حکایت از این دارد که در دورههای مختلف ساسانی، سلجوقی، صفوی و قاجار این روستا برقرار و آباد بودهاست.
یکی از ویژگیهای خاص بافت پلکانی روستای ابیانه، بافت حلزونی شکل خانههای آنهاست که از خاک سرخ رنگ ساخته شدهاند. این روستا با بارش باران، رنگی قرمزتر پیدا میکند و همین ویژگی باعث جذابیت بیشتر روستا شدهاست. اهالی ابیانه نسبت به گویش خاصشان در صحبت کردن و پوشش لباس زنان و مردانشان بسیار متعصب و سنتی هستند و به مانند موزهای زنده از فرهنگ و آداب خود حفاظت میکنند. این تعصب به گونهای است که حتی اگر اهالی ابیانه باشی و در روستا زندگی نکنی، به محض ورود به روستا باید لباس سنتیشان را بپوشند. این لباس سنتی برای آقایان شلوار گشاد و مشکی و برای زنان پیراهن گلدار و رنگارنگ به همراه چارقد سفید است. همانطور که گفته شد این روستا بسیار پربازدید بوده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. روستای ابیانه یازده مسجد دارد که ما در این مقاله تنها نام دو مسجد آن را که از بقیه مهمتر هستند، با شما در میان میگذاریم.
روستای ابیانه چه جاذبههای گردشگری دارد؟
اماکن باستانی متعددی در روستای ابیانه وجود دارد که در این مقاله تنها به سه نمونه آن اشاره خواهیم کرد:
مسجد جامع ابیانه
مسجد جامع ابیانه که به مسجد میان دره نیز شهرت دارد یکی از مهمترین مساجد روستای ابیانه است. درمسجد جامع ابیانه، منبری چوبی منبتکاری وجود دارد که در سال 466 هجری قمری ساخته شدهاست.
مسجد حاجتگاه
یکی دیگر از 11 مسجد موجود در روستای ابیانه، مسجد حاجتگاه است که بر روی در ورودی شبستان، تاریخ ساخت آن 952 هجری قمری حک شدهاست. مسجد حاجتگاه در دوره صفوی ساخته شده و نمایی مستطیلی شکل دارد. اهالی روستا مسجد حاجتگاه را بسیار مقدس میدانند و برای برآوردن حاجاتشان به آن متوسل میشوند.
آتشکده هارپاک
قدیمیترین اثر تاریخی ابیانه، آتشکده هارپاک است که قدمتش به دوره هخامنشیان بر میگردد اما اوج زیبایی و شکوه این آتشکده به دوره ساسانی بر میگردد.
بهترین زمان بازدید از روستای ایبانه چه موقع است؟
بهترین فصل بازدید و سفر به ابیانه، بهار و تابستان است، البته در پاییز و زمستان هم امکان سفر به این روستای چندطبقه سرخ رنگ وجود دارد.
چگونه به روستای ابیانه سفر باید کرد؟
برای رفتن به روستای ابیانه میتوان به دو شیوه عمل کرد یا با خودرو شخصی به روستا رفت ویا از طریق آژانسهای مسافرتی همچون امرداد به این منطقه سفر کرد. چنانچه با خودروی شخصی قصد سفر به ابیانه دارید، میتوانید از طریق جاده کاشان-نطنز و یا از اتوبان کاشان-اصفهان به ابیانه سفر کنید.
اما اگر شما در تور یک روزه ابیانه و باغ فین کاشان امرداد شرکت میکنید، ضمن بازدید از مناطق اشاره شده میتوانید یک وعده صبحانه و یک میان وعده میزبان امرداد باشید. اتوبوسی که شما را به مقصد میرساند، VIP خواهد بود و در مسیر بازگشت از ابیانه به بازدید از باغ فین کاشان نیز خواهید رفت.
همان طور که قبلا نیز اشاره شد، باغ فین یکی از 9 باغ مشهور ایرانی است که در یونسکو به ثبت جهانی رسیدهاست. این باغ علاوه بر ظاهر بسیار زیبایش به دلیل اینکه قتلگاه امیرکبیر، یکی از بزرگترین و مشهورترین وزرای ایرانی است نیز بسیار شهرت داشته و هرساله هزاران گردشگر از آن بازدید میکنند. قدمت باغ فین و بناهای آن به دوره صفویه و شاه عباس بر میگردد. در مورد طراح آن بین سازمان میراث فرهنگی و اساتید دانشگاه اختلاف نظر وجود دارد. سازمان میراث فرهنگی طراح باغ 23 هزار مترمربعی باغ فین را «غیاثالدین جمشید کاشانی» و اساتید دانشگاه «شیخ بهایی» میدانند.
چنانچه قصد اقامت شبانه در روستای زیبای ابیانه دارید، هتل ابیانه گزینه ایدهآلی برای فراهم کردن لحظاتی رویایی در این روستای باستانی است.
نظر، تجربه و سوال خود را با ما در میان بگذارید
اینجا دیده می شوید!
با ثبت نظر، انتقادات و پیشنهادات خود، در انتخاب دیگران سهیم باشید