×

تور قونيه بهار 1402

تور قونیه نوروز 1402
4 شب و 5 روز با تور قونیه
با پرواز ماهان

شروع قیمت از : به زودی...
جاذبه های سفر :

تور قونیه سفری است به یادماندنی و خاطره انگیز به یکی ازیباترین شهرهای ترکیه و مقبره مولانا با جاذبه هایی همچون گشت شهری مخصوص مراسم بزرگداشت مولانا، رقص سماع و ... .

تور قونيه بهار 1402

لوازم مورد نیاز

  • دوربین عکاسی
  • لباس مناسب فصل
  • عینک آفتابی
  • پاسپورت
  • وسایل نظافت شخصی
  • داروهای ضروری

مدارک مورد نیاز

    ۱) اصل گذرنامه با ۷ ماه اعتبار از زمان سفر

اطلاعات سفر

تور قونیه
قونیه یکی از قدیمی‌ ترین شهرهای جهان است. در این شهر میتوانید بقعه‏ ها و آثار تاریخی قدیمی و همچنین معماری‌ های زیبایی را ببینید که همگی در سرزمینی بزرگ قرار گرفته‎ اند. در تور قونیه از فروشگاه های بزرگ شرقی دیدن کنید و دیدار مساجد و معابد شگفت ‎انگیز را از دست ندهید.
مردم محلی از دوران قدیم به سنت های اجداد خود احترام گذاشته و آنها را گرامی داشته ‎اند. به همین دلیل این شهر دارای فضایی منحصر به فرد و مهربان است که از مهمانان شهر قونیه به گرمی پذیرایی میکند. برطبق یک افسانه‌ی قدیمی قونیه اولین شهری بود که درست بعد از طوفان سر برآورد. این طوفان در قرن هشتم قبل از میلاد رخ داد. نام قونیه با افسانه‎ ی دیگری نیز پیوند خورده است. براساس این افسانه در این شهر اژدها یی زندگی میکرد و مردم از آن در امان نبودند. جنگجوی شجاعی به نام پرسیوس با کشتن اژدها ساکنان شهر را نجات داد و مردم شهر نیز برای سپاس از پرسیوس هرم سنگی بزرگی به نام او ساختند و آن را ایکون نامیدند. به همین دلیل این شهر در ابتدا ایکونیون نامیده شد ولی با گذشت زمان تلفظ ایکونیون تغییر کرد و به قونیه تبدیل شد.
قونیه همیشه به ‏عنوان مرکزی فرهنگی و مذهبی به شمار آمده است. در این شهر اساتید بزرگ و مشهوری زندگی میکردند که در زمینه‎ی کار با سنگ و چوب مهارت زیادی داشتند. همچنین بهترین فرش های دستباف ترکیه در قونیه بافته میشود. هر ساله در قونیه نمایشگاه فرش برگزار میشود و همین گواهی بر حفظ دقیق سنت های قدیمی است. همچنین جشنواره ‎ی رقص سماع دراویش نیز به یاد فرقه‎ ی مذهبی صوفیه برگزار میشود.
در طول برگزاری مراسم که چند روز طول میکشد فضای شهر مملو از موسیقی جذاب و کاریزماتیک میشود و ساکنین شهر همراه با آوای موسیقی میرقصند و آواز میخوانند. این رویداد بزرگ هرساله مهمانان و بازدیدکنندگان بیشماری را به خود جلب میکند.
در حومه ‎ی شهر قونیه نیز جاذبه‎ های گردشگری زیادی وجود دارد. میتوانید برای سیر و سیاحت به یکی از قدیمی ‎ترین روستاهای اطراف قونیه به نام چاتال هویوک بروید. مردم محلی این مکان را محل قدرت میدانند. حومه‎ی روستا مملو از مناطق و مناظر طبیعی است و قدم ‏زدن در آنها خاطراتی فراموش ‎نشدنی در ذهن گردشگران باقی میگذارد. غارها و سرداب های زیبا، آبشار های خروشان و پرندگان آوازخوان قسمتی از بهشت حقیقی را در پیش چشم بینندگان به تصویر میکشند. خانقاه زیبای مولانا جلال‏الدین محمد بلخی یکی از مهمترین مکان‌های مذهبی شهر است. این خانقاه به عنوان مرکز فرهنگ فرقه‎ی صوفیه به حساب می‎آید و در سالهای اخیر به‎عنوان یکی از مقاصد گردشگری محبوب، مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. در خانقاه مراسم و تشریفات مذهبی برگزار میشود و مراسم با رقص و مراقبه پایان مییابد. همه‎ی بازدیدکنندگان میتوانند شاهد این تشریفات مذهبی زیبا باشند.
یکی از ساختمان های باشکوه مذهبی دیگر مسجد سلیمیه است که در نیمه‎ ی دوم قرن 16 هجری ساخته شد. سینان معمار معروف ترک نقشه‎  ساخت این مسجد را طراحی کرد. مسجد از سنگ های تراشیده ‌ی پایا ساخته شده است. بعد از گذشت سالیان متمادی نمای ظاهری این مسجد زیبا با مناره ‎های بلند و طاق های زیبا هیچ تغییری نکرده و هنوز پابرجاست.
در مجاورت شهر قونیه جاذبه‏ های طبیعی زیادی وجود دارد که دریاچه‏ ی توز یکی از آنها است. ویژگی اصلی این دریاچه غلظت بالای نمک در آب دریاچه است. در طول فصل تابستان به دلیل افزایش تبخیر آب، سطح دریاچه با لایه ضخیمی از نمک پوشیده میشود بصورتی که می‌توانید روی آن قدم بزنید. ضخامت لایه‎ی نمکی در برخی قسمتهای دریاچه به 50 سانتیمتر میرسد. این دریاچه در فصل گرما شبیه یک میدان یخ ‎زده بزرگ است.
گردشگرانی که به قدم زدن در مناطق جذاب باستانی علاقه مند هستند بهتر است به منطقه‎ی چاتال هویوک بروند. روزی روزگاری در این محل شهر بزرگی وجود داشت که امروزه محققان به حقایق شگفت ‎انگیزی درباره‏ی آن پی برده‎اند. حفاری‏ های بیشمار در این شهر بر این حقیقت مهر تأیید زده است که در زمان حیات شهر هیچ کدام از ساکنان آن به مرگ غیرطبیعی نمرده‎ اند. امروزه در مناطق باستانی میتوانید بقایای ساختمان های باستانی را ببینید. هنوز روی دیوارهای برخی از ساختمان‏ ها بقایای نقاشی های قدیمی به چشم می‎خورد.
در مرکز نمایشگاهی شهر قونیه رویداد های فرهنگی جالب توجهی بطور مرتب برگزار میشود. در دیدار از این مرکز میتوانید شاهد نمایش ها و نمایشگاه‏ های جالب، سمینار ها و حتی بازار های اقتصادی ملی باشید که اغلب در این مکان برگزار میشوند. این مجتمع نمایشگاهی دارای مساحتی بالغ بر 86000 متر مربع است و غرفه ‏هایی برای برگزاری رویداد های فرهنگی مختلف دارد. ورود به برخی از این نمایشگاه ها مجانی است و هیچ حق ورودی دریافت نمی‏شود. این امر باعث خوشحالی گردشگران مقتصد است.
قونیه دارای فرهنگی غنی است و زندگی در قونیه بر  مدار فرهنگ میچرخد.

جشنواره‎ی مولانا در تور قونیه
جشنواره‎ی رقص سماع دراویش میزبان گردشگران است و این جشنواره شهر قونیه را به شهرت جهانی رسانده است. شهر قونیه قدیمی‎ترین مرکز فرهنگی ترکیه است که مهمترین و زیباترین تعطیلات تاریخی در آن سازماندهی میشوند. معمولاً این جشنواره‎ی منحصربفرد در اواسط ماه دسامبر (اواخر آذر) آغاز میشود و 7 روز طول میکشد. سازمان‏دهندگان این تعطیلات پیروان آموزه‎های فلسفی جلال‎الدین محمد رومی هستند. انتخاب این شهر به‎عنوان محل جشنواره دلیل منطقی خود را دارد. مولانا جلال‏الدین رومی دانشمند بزرگ اسلامی و مبلغ مذهبی بود که در قرن 13 هجری در این شهر زندگی می‏کرد و در میان هم‏عصران ما نیز پیروان زیادی دارد. پیروان این فرقه‎ی مذهبی «دراویش» نامیده می‏شوند. رقص سنتی دراویش یکی از قسمتهای اصلی تعطیلات مذهبی صوفیه است. دراویش برای اجرای رقص سنتی خود جامه‏ای سفید با دامن بلند و چین‎دار میپوشند و رقص سماع را اجرا میکنند. این لباس جلوه‏ای زیبا و خاص به آنان و به رقص میبخشد. مردم نیز با موسیقی سنتی که با طبل و فلوت نواخته می‏شود همراهی کرده و میرقصند. امروزه همه‎ی گردشگران و علاقمندان میتوانند آیین رقص سنتی دراویش را از نزدیک تماشا کنند.

ویژگی اصلی این جشنواره این است که آیینهای مذهبی معاصر در چهارچوب جشنواره و توسط دراویش محلی برگزار میشود. تنها در سالهای اخیر است که عموم مردم میتوانند از جشنواره‎ی رقص سماع دیدن کنند. آیینهای سنتی و مراسم رقص سماع صدها سال دور از انظار عمومی برگزار می‏شد. دراویش در طول رقص سماع به خلسه‎ای عمیق فرو میروند. چون بدون فرورفتن در خلسه‎ای عمیق نمیتوان این رقص را اجرا کرد. مردم محلی معتقدند که دراویش در طول اجرای رقص رابط حقیقی بین انسان و خداوند هستند.

تمام اعمال مذهبی جالب در این جشنواره در مرکز مذهبی به نام مرکز فرهنگی مولانا (Mevlana Kültür Merkezi) برگزار میشود. در سالهای اخیر برای جذب بسیاری از بازدیدکنندگان خارجی که در تمام رویدادهای جشنواره شرکت کرده‎اند، جشنواره‎ی مذهبی تاریخی نیز برگزار میشود. این نوآوریها تأثیر زیادی بر برنامه‎ی تعطیلات داشته است. امروزه در این جشنواره رژ‎ه‎های رسمی و باشکوه، رویدادهای تاریخی و نمایشگاه برگزار میشود. مسافرانی که میخواهند از این مراسم‏های مذهبی زیبا دیدن کنند باید محدودیتهایی را نیز رعایت کنند. تنها تعداد اندکی میتوانند در مرکز مذهبی شاهد اجرای رقص باشند. به همین خاطر برای تماشای این رویداد بهتر است بلیط مراسم را از قبل تهیه کنید.

12 جاذبه‎ی گردشگری برتر در تور قونیه

موزه‏ ی مولانا در قونیه
این تکیه (کلبه‎ی صوفی) که نماد شهر قونیه است مجموعه‎ای است که آرامگاه رهبر مذهبی، فیلسوف و شاعر بزرگ قرن 13 هجری مولانا جلال‎الدین محمد رومی در آن قرار دارد. مولانا جلالالدین رومی پایه‏ گذار طریقت صوفیه، فرقه‏ ای از عرفان است. این موزه در میان باغهای دل‎انگیز گلهای رز قرار دارد. گلهایی که با دقت تمام از آنها مراقبت میشود. میتوانید قدم‎زنان از میان باغ عبور کرده و به سوی دروازه‏ های مزین دراویش (درویشان کاپیسی) بروید. مقبره در اندرونی ساختمان قرار دارد. این قسمت کانون عبادت و پرستش خاضعانه برای این روز خاص است. آرامگاه مولانا در انتهای اندرونی است و اطراف آن با قبور اعضای خانواده و پیروان مولانا احاطه شده است. سماع‎خانه (تالاری که دراویش مراسم و تشریفات خود را در آن برگزار میکنند) دقیقاً در سمت چپ قرار دارد و شامل موزه ‏ای از اقلام مذهبی است.
در امتداد حیاط از مقبره مولانا، آشپزخانه‎ی کلبه قرار دارد و در آن تصاویری از زندگی درویشی به چشم میخورد. آشپزخانه به اتاقهای دراویش متصل است. آنها در این اتاقها زندگی می‏کردند و اکنون قسمتی از زندگی درویشی در اتاق‏ ها به نمایش گذاشته شده است.

موزه‎ی کاشی (مدرسه‎ی کاراتای) در قونیه
این مدرسه‎ی قدیمی (دانشگاه الهیات) در سال 1251 توسط امیر سلجوقی جلال‏الدین کاراتای تأسیس شد. این ساختمان اخیراً بازسازی شده و امروزه به موزه‎ای باابهت تبدیل شده است که کاشیکاریها و میناکاریهای دوره‎ی سلجوقی درمعرض دید قرار گرفتهاند. گرچه این موزه با کاشیکاریها و میناکاریهای زیبا میتواند جاذبه‎ی گردشگری شگفت‏ انگیزی باشد ولی، زیبایی تمام و کمال ساختمان آنرا به یکی از جاذبه ‏های گردشگری برتر در قونیه تبدیل کرده است. دیوارهای داخلی ساختمان پوشیده از کاشیهای پر زرق و برق از دوره‎ی سلجوقی است. همچنین سرامیکهایی که از حفاریهای مناطق باستانی یافت شده در این موزه نگهداری میشوند. در اتاق سمت چپ نیز آرامگاه امیر جلال‏الدین کاراتای به چشم میخورد.

موزه‎ی آثار سنگی و چوبی حکاکی‎شده قونیه(مدرسه‎ی مناره باریک)
مدرسه‎ی مناره باریک (مدرسه‌‎ی علوم دینی مناره باریک): مناره ‏ای که این مدرسه شهرت خود را مدیون آن است در سال 1905 در اثر برخورد صاعقه از بین رفت. این مدرسه در سال 1260 هجری برای وزیر سلجوقی به نام صاحب آتا ساخته شد و روی سردر ورودی آن حجاریهای شگفت‎انگیزی نقش بسته است. امروزه این ساختمان به موزه تبدیل شده است و مجموعه ‏ای از مجسمه‎های چوبی و سنگی از دوره‎ی سلجوقی در آن قرار دارد. مجسمه‏ هایی مانند حجاریها و کنده‏ کاری‌هایی از حیوانات که از دیوار‏های شهر قدیمی بدست آمده است (علیرغم اینکه براساس قوانین اسلامی ترسیم حیوانات و انسان روی دیوار ممنوع است).

تپه‎ی علاءالدین در تور قونیه
این پارک در محل قلعه‎ی نظامی سابق قونیه، دقیقاً در مرکز شهر ساخته شده است و مکانی است که مردم قونیه هنگام غروب آفتاب برای تفریح و نوشیدن فنجانی چای یا قهوه و گردش در باغهای زیبای آن به این مکان میروند. از قسمت دامنه تا بالای تپه بقایای کاخ علاءالدین کیقباد و دیواره‏ های قدیمی شهر به چشم میخورد. این کاخ در حفاریهای باستانشناسی پیدا شد. در بالای تپه مسجد علاءالدین قرار دارد که در قرن 13 هجری بنا شد. مسجدی دارای ستونهای باریک که به سبک و سیاق عربی ساخته شده‎ و دارای سقف چوبی و 42 ستون قدیمی است.

موزه‎ی باستان‎شناسی
در دهه‎ی اخیر بسیاری از موزه‏های باستان‎شناسی ترکیه به شکل و صورتی جدید بازسازی و مدرنیزه شده‎اند ولی، موزه‎ی قونیه از این امر مستثنی است. این موزه مکانی قدیمی و غبارگرفته با نور کم است که تابلوهای اطلاعاتی آن نیز فرسوده و منسوخ هستند. به بهانه‎ی کهنه بودن این موزه دیدار از آن را از دست ندهید زیرا مجموعه‏ای از آثار ارزشمند در این موزه قرار دارد (و اگر علاقمند به دیدار از این موزه‎ی باستانی با فضای گنج و شکار هستید قبل از آنکه دیر شود از آن دیدن کنید). در این موزه مجموعه‌ی کاملی از یافته‏ های باستان‎شناسی نزدیک منطقه‎ی چاتال هویوک و مجموعه‎ای شگفت انگیز از تابوت‎های رومی مزین وجود دارد. دقیقاً در پایین جاده موزه‎ی قوم‌نگاری قونیه قرار دارد که مجموعه‌ی کاملی از صنایع دستی ترکیه، لباس‎های محلی، جواهرات، فرش و کالاهای خانگی را در خود جای داده است اما متأسفانه ظاهر این موزه غبارگرفته و کمی ناخوشایند است.

مسجد سلیمیه
مسجد سلیمیه در میدان روبروی موزه‎ی مولوی قرار دارد. این مسجد بزرگ گنبدنما به دستور سلطان سلیم دوم در فاصله‎ی سال‎های 1566 و 1574 ساخته شد و از آن به‎عنوان شاهکار معماری مساجد عثمانی یاد می‎شود. بهترین زمان برای عکس گرفتن از این مسجد و موزه‎ی مولوی که در پشت آن قرار دارد، اوایل غروب آفتاب است. زیرا هر دو مکان نورانی بوده و در پس‎زمینه‎ی تاریک آسمان قرار دارند و جلوه‎ای زیبا از آنان ثبت می‎شود. در امتداد جاده‎ی اصلی از میدان اصلی کافه‏ ها و رستوران‎های روباز وجود دارند و می‎توانید در آنجا اتراق کرده و درحالی‎که چای یا قهوه می‎نوشید منظره‎ی مناره‎ها و گنبدها را تماشا کرده و آنها را تحسین کنید.

مسجد عزیزیه
در همسایگی بازار شلوغ قونیه مسجد عزیزیه قرار دارد. مسجدی زیبا که مورد توجه علاقمندان این سبک از معماری است. این مسجد اولین بار در سال 1676 توسط مصطفی پاشا مشاور دربار عثمانی ساخته شد. بعد از آنکه مسجد طعمه‎ی حریق شد در سال 1867 بازسازی شد. بدلیل اینکه بازسازی بنا در قرن 19 میلادی انجام گرفت معماری آن بشدت تحت تأثیر سبک باروک قرار گرفت (این سبک از معماری در قرن 19 بسیار مورد توجه بود) و دارای نقاشی‎های داخلی روشن با محرابی به سبک روکوکو و دو مناره (به سبک روکوکو) است. این سبک از تزئینات اروپایی برای ایجاد تمایز با طراحی سنتی انجام شد.

چاتال هویوک
گرچه در این مکان چیز زیادی برای تماشا وجود ندارد ولی، تپه‏‎ی چاتال هویوک یکی از مهم‎ترین محل‎های حفاری‎های باستان‎شناسی در جهان است. باستان‎شناسان در این مکان بزرگترین مکان نوسنگی جهان را کشف کردند. سکونت‎گاهی که تاریخ آن به 9000000 سال قبل بازمی‎گردد. حفاری‎ها در این محل هنوز ادامه دارد و اگر در فصل تابستان از این مکان دیدن کنید باستان‎شناسان را در حال کاووش خواهید دید. یک موزه‏ی کوچک جالب در ورودی چاتال هویوک وجود دارد که اهمیت محل و تاریخ حفاری‎ها را نشان می‎دهد. از این محل مسیری وجود دارد که شما را به سوی منطقه‎‌ی حفاری دوقلو هدایت می‎کند (منطقه‎ای تحت حفاظت پناهگاه‎های گنبدی). در منطقه‎ی حفاری دوقلو می‎توانید سطوح عمیق همراه با طرحی کلی و واضح از ساختمان‎هایی که تاکنون کشف شده‏اند را ببینید.

سیله
این مکان مانند غنچه‎ای زیبا و دلفریب است و می‎توان از آن به‏عنوان سکونت‏گاه پیشین یونانیان نام برد. روستایی کوچک که دقیقاً در حاشیه‌ی شهر قرار دارد و مقصدی مطلوب برای سفرهای روزانه‎ی ساکنین محلی قونیه است. در سیله دو کلیسای دوره‎ی بیزانس به نام سنت هلنا و کوچوک کلیسه (کلیسای کوچک) وجود دارد که هر دو کلیسا اخیراً مرمت شده‌اند. داخل کلیسای سنت هلنا با نقاشی‎های آبرنگ تزیین شده است ولی، کوچوک کلیسه روی تپه‎ی پشت کلیسا قرار دارد و اکنون به‎عنوان موزه‏ای برای نگهداری از ساعت‎ها و سایر وسایل مربوط به زمان استفاده می‎شود. در امتداد خیابان‎های سیله خانه‏های چوبی دوست‏داشتنی وجود دارد و می‎توان در امتداد صخره‏های ناهموار آن سکونت‏گاه‎های قدیمی غارمانند دید.

کلیسای صاحب آتا کولییسی
این مجموعه‎ی مذهبی متشکل از یک مسجد، کلبه‎ی درویشی، آرامگاه و چندین حمام است و بین سال‎های 1283-1258 ساخته شده است. دروازه‎ی ورودی آن به زیبایی آراسته و مزین شده است و فضای درونی مسجد دارای یک محراب کاشی‎کاری آبی رنگ مجلل است. اندرونی کلبه‎ی درویشی بازسازی شده و دارای کاشی‎های آبی رنگ و آجرهای قرمز است و به‎عنوان موزه‏ای با مجموعه‏ای از صنایع دستی (مذهبی) شگفت‏انگیز خودنمایی می‎کند. در راه رسیدن به مسجد از مدرسه‎ی سیرچالی عبور خواهید کرد. این مدرسه در سال 1242 به عنوان یک دانشگاه علوم دینی ساخته شد و دارای دیوارهای اندرونی مزین به کاشی‎کاری‎های زیبا ( ولی فرسوده و شکسته) و سردر مزین به سنگ استالاکتیت است. این مدرسه مجموعه‏ای از سنگ قبرهای اسلامی و همچنین کوزه‏های مراسم تدفین دوره‎ی هیتی‏ها را در خود جای داده است.

مساجد قونیه
در مرکز شهر قونیه نمونه‏ های بسیاری از معماری مذهبی به چشم می‎خورد که همگی به خوبی حفظ شده‎اند. یکی از این مکان‌ها مسجد ریسندگان (مسجد ایپلیکچی) در علاءالدین کادیسی (خیابان علاءالدین) است. این مسجد به‎عنوان تنها بازمانده‎ی مجموعه‎ای مذهبی در سال 1201 ساخته شد و در شرق قلعه‌ی قدیمی قونیه قرار دارد. این بنا توسط خانواده‏ای که صاحب کارخانه‎ی ریسندگی بودند وقف شد و به همین دلیل به این نام نامگذاری شد. ساختمان مربع‎شکل مسجد دارای دو گنبد بیضی شکل و یک گنبد دوار است و روی 12 ستون بزرگ فیلی‎شکل قرار دارد. همچنین یک محراب تزئین‎شده از جنس سنگ مرمر در مسجد به چشم می‎خورد. زمانی مولانا و پدرش نیز روی این منبر نشسته و به شاگردان خود درس داده‎اند. مسجد برج در منطقه‎ی بازار نیز ارزش دیدن دارد. این مسجد در سال 1658 ساخته شد ولی بعد از سقوط و فروپاشی، در سال 1811 بازسازی شد. سقف این مسجد هشت گنبدی بوسیله‌ی 10 پایه محافظت می‎شود و مجموعه‎ای از جامه‎ها و لباس‎های قرون 14 و 15 هجری در اتاقی درون ساختمان وجود دارد.

موزه‎ی کویون اوغلو
یک مجموعه ‏دار مشتاق به نام احمد عزت کویون اوغلو از قدیمی‎ترین خانواده‎های قونیه در هنگام مرگ کلکسیون شگفت‎انگیز و عجیب خود را متشکل از صنایع دستی، آثار هنری، اقلام و اشیاء قوم‏نگاری و زمین‎شناسی و ابزار حکاکی به این موزه اهدا کرد. این موزه بدلیل داشتن مجموعه‏ای ارزشمند به یکی از جاذبه‏های دیدنی شهر قونیه تبدیل شده است. این ساختمان گنجینه‏ای ارزشمند از آثاری است که دیدن آنها انسان را دچار تحیر و سردرگمی می‎کند. آثاری همچون نقاشی‎های نایاب، نسخه‏های خطی، فرش و ساعت‎هایی که شکل حیوانات روی آنها حک شده است. این موزه برای علاقمندان به مجموعه‏های عجیب و غریب مقصدی عالی بوده و یکی از جاذبه ‏های گردشگری سنتی قونیه است.

قوانین و مقررات تور


نظرات

ثبت نظر